Beskid Wyspowy i “Koziarnia”

W przeddzień festiwalu kulinarnego Najedzeni Fest! WINO (październik 2014), odwiedziliśmy większą grupą Gospodarstwo Agroturystyczne “koziarnia”, naszymi gospodarzami byli Jadwiga, Marcin i Kuba Lorkowie. Dla większości osób było to pierwsze zetknięcie się ze słynnymi serami, winami czy cydrami Było pysznie: sery świeże i dojrzewające, salceson, pasztetowa i kabanos z mangalicy, pasztet z gęsi – to na przystawkę. Podpłomyk z cebulą i cukrem i zupa gulaszowa na rozgrzewkę. Pokaz tłoczenia soku na cydr, próbowanie świeżego soku z lokalnych jabłek. Degustacja win z Winnicy Smykań z rocznika 2011 (ostatnie butelki) i 2013. Degustacja cydrów z Koziarni – rocznik 2013. Jednak najciekawsza była krótka wycieczka – pobyt w winnicy i kapitalne krajobrazy Beskidu Wyspowego oraz wizytacja nowej hali, gdzie od tego roku będą produkowane cydry przez spółkę Slow Flow Group.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAWino w Krakowie jest partnerem festiwalu Najedzeni Fest! i organizatorem wycieczki do Koziarni

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s