Krako Slow – połączenie synergiczne

Do cenionego i popularnego wine baru Krakó Slow Wine/Lipowa 6F dołączył Pavel Portoyan ze swoim grillem, teraz zabudowanym w streetfoodowej przyczepie. Nowe przedsięwzięcie otrzymało nazwę Krako Slow Grill & Pavel Portoyan i jest kontynuacją wcześniejszej współpracy. W ten sposób wine-bar poszerzył swoją ofertę jedzeniową, a Pavel zyskał miejsce do działania i stabilność. Grill Portoyana ma swoją specyfikę:
  • krótkie, kilkupozycyjne menu
  • dania streetfoodowe i lunchowe
  • codziennie inne propozycje
  • kuchnia ormiańska/kaukaska
  • domowy (nierestauracyjny) charakter jedzenia

Na połączeniu zyskali partnerzy przedsięwzięcia, a czy my, klienci otrzymamy nową jakość? Huczne otwarcie zapowiada, że tak. Jedzenie znakomite, wina w szerokim i przemyślanym wyborze, uczestnicy i recenzenci zgodnie podkreślają świetną atmosferę i pozytywną energię, jakie udało się wykreować na Lipowej. Wszyscy trzej zaangażowani w przedsięwzięcie panowie (Woźniak, Jarosz, Portoyan) posiadają rzadką w obecnych czasach umiejętność usunięcia się na drugi plan, przez co tworzy się przestrzeń, w której każdy może poczuć się potrzebny, ważny i jednocześnie swobodny. Podoba mi się koncept realizowany przez Krakó Slow Wines, który można podsumować słowami: połączenia i inspiracje. Dużo pomysłów, sięgania do mniej znanych regionów i kultur, przyciąganie ludzi którzy mają coś do powiedzenia, zagrania albo ugotowania. Mało napinania się, układania piramid na talerzu czy tworzenia wirtualnej wydmuszki. Największą radość przynoszą rzeczy proste: dobre jedzenie, dobre wino, dobre towarzystwo. Na Lipowej 6F mamy krakowskie slow life w dobrym wydaniu.

* Efekt synergii oznacza uzyskiwanie zwielokrotnionych korzyści dzięki umiejętnemu połączeniu części składowych całości

** Zdjęcie dzięki uprzejmości Staszka Romka – Kuchenne Wariacje, zobacz pełną fotorelację

*** Więcej relacji: Renata Rusnak Jedz Naturalnie, Paweł Polak Winne Tradycje

 

11016103_890461087677603_4388058817869674033_o

One thought on “Krako Slow – połączenie synergiczne

  1. Miejsce bardzo ciekawe…ale nie dla wymagających czegoś więcej niż powszechny, krakowski standard.
    Ceny win mocno podkręcone, obsługa (męska) to poprostu rzenada. Panowie spędzają 80 % czasu na pogaduchach i kawie na zapleczu. Odradzam kupowanie wina na kieliczki z otwartych butelek – cena odwrotnie proporcjonalna do jakości. Pstrąg bardzo dobry ale styl podania i empatia kelnerów z pogranicza Albanii. Panowie odróbcie lekcje z obsługi klienta!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s