Stół pięknie nakryty

Odbyła się IX Edycja Małopolskiego Konkursu “Stół pięknie nakryty” zorganizowanego przez Dyrekcję Zespołu Szkół Gastronomicznych Nr 2 im. Prof. Odona Bujwida w Krakowie.  W konkursie wzięli udział uczniowie małopolskich szkół gastronomicznych i hotelarskich. Hasło przewodnie to  “Stół pięknie nakryty — europejska zakąska na polskim stole”.

Krewetki królewskie pieczone w szynce parmeńskiej podane na aksamitnym twarożku w grilowanej cukinii

Terrina z kaczki i piersi kurczaka z sosem malinowym isałatką gruszkową

Filet z soli z farszem ziołowymi sałatką warzywną

Rolowane carpaccio z marynowanej wołowiny z płatkami parmezanu

Fettuccine z serem roquefort podane na szynce z sosem czosnkowym

Pasztet z łososiem

Rolada z pstrąga “curing smoked” serwowana z piersią gołębia w sosie wiśniowo-miodowym i pomarańczowo-marchwiową galaretką

Ziołowe trio łososiowo-dyniowe

Szwedzka pokusa

Łosoś na ciście francuskim z farszem z porów

 

 

3 thoughts on “Stół pięknie nakryty

  1. @IEn – może podasz uzasadnienie do tak kategorycznej oceny. Krytyka merytoryczna jest cenna, krytyka oparta na emocjach więcej mówi o oceniającym niż o tym co jest oceniane

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s