“Stół pięknie nakryty” Małopolski Konkurs Gastronomiczny

VIII edycja Małopolskiego Konkursu “Stół pięknie nakryty” odbyła się 18 listopada 2011 r. j w Zespole Szkół Gastronomicznych Nr 2 w Krakowie przy ul. Zamojskiego. Ideą konkursu jest inspirowanie młodych kucharzy i kelnerów oraz podnoszenie kwalifikacji zawodowych. Tegoroczna edycja konkursu przebiegała pod hasłem “Polska gęś z nutą ziół na świątecznym stole”. W konkursie uczestniczyli reprezentanci 13 szkół gastronomicznych i hotelarskich  z Małopolski. W uroczystości rozdania nagród wzięli udział przedstawiciele władz wojewódzkich i miejskich,  szefowie kuchni i sponsorzy.

Spotkanie prowadzili Dyrektor ZSG Nr 2 Hołysz Henryk oraz z-ca kierownika warsztatu Maria Bobek

Pełne wyniki konkursu na stronie ZSG

 I nagrodę otrzymał zespół ZSG Nr 2 za “Gęsie udko faszerowane w akompaniamencie ziół na puree ziemniaczanym z boczkiem i kurkami”

II nagroda

III nagroda

Były  akcenty winiarskie: jedną z nagród głównych ufundowała Szkoła Sommelierów, reprezentowana przez Monikę Bielkę-Vescovi

a nagrodę z najlepszy napój (bezalkoholowy) ufundował serwis informacyjny Wino w Krakowie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s